29 mei 2011

Oprolkeukentje

Mijn swapmaatje bij de LenteSWAP had op haar verlanglijstje een keukentje staan voor haar zoontje. 'Een keukentje?' dacht ik. 'Maar dat red ik toch nooit en uhmm....dat kan ik toch niet naaien?'. Ik had het idee eigenlijk al opgegeven toen ik tijdens mijn internetzoektocht naar een leuk ander cadeautje toevallig op het to-do lijstje van mijn swapmaatje stuitte. Daar stond nl. een 'oprolkeukentje' op. 'Goh, maar dat is wel leuk! En wat handig ook voor op vakantie etc.' Ik vond een foto van een oprolkeukentje op internet en ging aan de slag. Met onderstaand keukentje als resultaat. Hopelijk heeft het zoontje van mijn swapmaatje er veel plezier van! Ik ga er in ieder geval ook nog eentje maken voor mijn keukenliefhebbende Oudste Zoon.

Het oprolkeukentje, uitgerold:


Het oprolkeukentje, opgerold:




Het oprolkeukentje, in gebruik:

20 mei 2011

Tasorganizer

Ok, ik geef het toe....in mijn handtas zitten veel te veel spullen. Ik zoek mij dan ook vaak een ongeluk naar mijn sleutels, mijn portemonnee of mijn telefoon. 'Ik weet zeker dat die er in zit....ergens....maar waar?!'

En bij het uitruimen van mijn tassen vind ik standaard zaken die ik nooit gebruik of al tijden kwijt was. Daar heb ik niet echt een oplossing voor. Ja, minder troep in mijn tas meenemen zou misschien een idee zijn. Maar wat als ik die lippenbalsem nu toch opeens wel nodig heb? Of dat pakje zakdoekjes, die pen, die mascara, die mooie lipgloss........

Ook wissel ik graag van tas; voor mijn werk gebruik ik een boekentas, als ik op pad ga met de kinderen mijn draagtas of de luiertas, als ik op stap ga mijn handtasje. En elke keer moet ik eerst op zoek naar alle belangrijke zaken die toch echt onmisbaar zijn in mijn tas.

Daar moest een betere oplossing voor zijn. In de winkel vond ik een tassenorganizer. Van de prijs schrok ik me rot. 'Dat moet goedkoper kunnen', dacht ik. En dus pakte ik mijn naaimchine, scharrelde wat stevige stofjes bij elkaar en ik begon aan mijn eigen versie van een tasorganizer. Het resultaat is simpel, maar effectief en scheelt me zoektochten door mijn tassen.



Nu alleen nog op zoek naar een kleinere portemonnee ;-)

4 mei 2011

Poppendraagdoek/ Poppen Mei Tai

Oudste Zoon ziet mij natuurlijk vaak zijn broertje dragen. De ene keer op mijn buik, dan weer op mijn rug. Nu eens in een draagdoek, dan eens in de Manduca of in een van de ItsieBitsie Mei Tai's.

Blijkbaar heb ik hem aangestoken met het 'draagvirus', want meneer had het opeens bedacht dat hij ook zijn broertje wilde dragen. Dat lijkt mij dan weer net niet zo'n goed idee, aangezien Jongste Zoon maar net een kilo of 4 minder weegt dan Oudste Zoon ;-p Maar Oudste Zoon stond erop dat ik een drager voor hem zou maken, want 'ikke wille net als mama, ikke wille ook rugzak baby dragen'. Tsja, wat heb je daar nog tegen in te brengen he?!

En dus werden de bakken met stof weer tevoorschijn getoverd. Vond ik een restje canvas dat precies groot genoeg zou zijn en zocht Oudste Zoon een stofje uit dat naar zijn zin was. Het werd een stoer stofje met allerlei graafmachines en bulldozers er op. De naaimachine werd in gereedheid gebracht, Oudste Zoon vond andere bezigheden zodat ik aan de slag kon en na een kleine 2 uur was de poppen Mei Tai een feit.

Het eerste slachtoffer was Teigetje, die zich gewillig de rest van de avond op Oudste Zoons' rug liet dragen. Overigens zit Teigetje bij deze knooppoging niet helemaal goed in de Mei Tai, maar het is Oudste Zoon vergeven, want het is nog best lastig om goed te knopen, met zo'n zacht kontje. Voor een eerste keer is het dus helemaal niet slecht ;-)




p.s. Ook de poppen Mei Tai's zijn vanaf heden verkrijgbaar, waarbij u natuurlijk weer zelf kunt aangeven in welke kleurtjes en motiefjes u de poppendoek graag wilt hebben. Voor meer informatie: itsiebitsiedesign@gmail.com

3 mei 2011

Nieuwe versie Mei Tai's (babydrager)

Na lang rondlopen met Jongste Zoon op mijn rug of op mijn buik in de ItsieBitsie Mei Tai kwam ik tot de conclusie dat, ondanks dat de oude versie van de ItsieBitsie Mei Tai prima draagt, er toch altijd nog wat verbeterd kan worden. Ik ging nadenken over wat ik zou kunnen verbeteren.

De allereerste versie van de ItsieBitsie Mei Tai had een ongevulde tailleband, ongevulde schouderbanden en een klokhuisvormig lijfje. Een prima Mei Tai, met dankzij de breed uitwaaierende schouderbanden een groot draagcomfort, maar gemaakt van een (bij nader inzien) toch niet zo heel soepele stof en een wat te lang lijfje.

De tweede versie van de ItsieBitsie Mei Tai was gemaakt van heerlijk zacht en soepel (maar tevens erg draagkrachtig) canvas, had een gevulde tailleband, een wat rechthoekiger lijfje en nog steeds ongevulde schouderbanden (wraparound noemt men dit). In deze Mei Tai kon ik Jongste Zoon uren op mijn buik dragen. Toen ik hem echter naar mijn rug verplaatste, miste ik bij dagtripjes toch het extra comfort van gevulde schouderbanden. Ook bleek de Mei Tai net wat aan de smalle kant rondom het nekje, waardoor bij strak knopen na 2 uur een lichtrode striem te zien was in het nekje van Jongste Zoon. Tijd voor verbetering dus!

Dit leidde tot Mei Tai versie 3. Nog steeds gemaakt van canvas en met een gevulde tailleband, maar met een ietsje anders gevormd lijfje. En met de keuze tussen gevulde schouderbanden, of de combinatie van gevulde schouderbanden die uitlopen in wraparound schouderbanden. Ik maakte een testversie en deze draagt heerlijk!

Bij het ontbreken van een alter-ego dat foto's kon maken, heb ik vanmiddag enkele foto's genomen voor de spiegel. Hierop zie je helaas niet heel goed hoe de Mei Tai er uit ziet, maar het geeft wel alvast een idee. Ik zal zorgen dat er snel een aantal betere foto's op mijn blog komen te staan.





Uiteraard maak ik de ItsieBitsie Mei Tai's op aanvraag; dat houdt in dat je zelf kunt aangeven of je voor de gevulde of ongevulde tailleband kiest, of je de schouderbanden ongevuld, gevuld of wraparound wilt, uit welke kleuren cq stofjes je de Mei Tai wilt laten maken en of je bijvoorbeeld een applicatie op het slaapkapje wilt hebben. Mocht je interesse hebben, mail mij dan even op: itsiebitsiedesign@gmail.com

1 mei 2011

Nieuwe potloodrollen

Momenteel zijn de volgende potloodrollen nog beschikbaar:




Meer informatie: itsiebitsiedesign@gmail.com

Nieuwe speenkoordjes

Op 30 april stond ik voor het eerst op de Vrijmarkt bij ons in de buurt. Naast de gebruikelijke overbodig geworden 'rommel' die een zoektocht door ons huis ons had opgeleverd, lagen er in mijn kraampje ook enkele zaken die ik voor ItsieBitsie had gemaakt. Aan het einde van de dag hadden we een leuke opbrengst van zowel de meegebrachte 'rommel' als van het ItsieBitsie gedeelte.

Voor de vrijmarkt had ik o.a. een rits nieuwe speenkoorden gemaakt. Elke speenkoordje heeft een bretelclip om hem mee aan de kleertjes van je kindje te bevestigen, een koordje om de speen aan te bevestigen, een bijtringetje, een houten balletje en een labeltje om op te sabbelen. De volgende speenkoorden zijn momenteel nog te koop:


Voor een duidelijkere foto van een van de speenkoorden of voor meer informatie, mail even naar: itsiebitsiedesign@gmail.com