6 juni 2011

1e verjaardag vanuit baby's perspectief

Op je eerste verjaardag sta je als jarige baby de hele dag in het middelpunt van de belangstelling. Het begint al bij het ontwaken. Bij het eerste kikje komen papa en mama en je grote broer of zus je kamertje binnen terwijl ze zachtjes, maar opgewekt 'lang zal hij leven' zingen. Je krijgt je mooiste kleertjes aan en beneden gaat de vrolijkheid nog even verder. Je kijkt je ogen uit wanneer je de mooie slingers en de ballonnen ziet hangen. 
Gedurende de dag komen er opa's en oma's, ooms en tantes, neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes, het is een drukke boel. Er wordt als je geluk hebt, een petstaartje voor je neus gezet, met een kaarsje erop dat je mag uitblazen (niet dat je al snapt dat dat de bedoeling is, maar het kaarsje en de taart zijn natuurlijk wel erg interessant). Er wordt weer voor je gezongen en dan worden er opeens van alle kanten cadeautjes tevoorschijn getoverd. Maar jij, als jarige dreumes, vindt vooral de vrolijk gekleurde papiertjes die om de cadeautjes heen zitten interessant. Die knisperen zo lekker als je ze van het cadeautje af scheurt. De rest van de dag speel je met je vriendjes en geniet je van alle aandacht die je krijgt.


Gelukkig gaan de gasten op een gegeven moment ook weer weg. En eigenlijk komt het ook wel goed uit ook, want je bent moe en je wil al die aandacht en al die drukte niet meer. Je mama ziet dat en pakt je op. Jullie gaan samen in een rustig hoekje op de schommelstoel zitten en daar drink je nog een laatste voeding. Met een gelukzalige glimlach leg je je koppie op mama's schouder. Mama knuffelt nog even met je en legt je dan zachtjes in je bedje. Je doet je oogjes dicht en vertrekt al snel naar dromenland, waar je de hoogtepunten van je eerste verjaardag nog eens stilletjes herbeleeft...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten