5 juli 2011

Stilte voor de storm

Ik heb al een tijdje geen blog-berichtje meer geplaatst. Maar daar heb ik goede redenen voor. Leuke redenen ook trouwens!

Eerst maar eens de drukte reden. Werk... Over een paar dagen begint de zomervakantie. En zoals elk jaar betekent het naderen van de zomervakantie voor mij als docent een berg nakijkwerk waar je U tegen zegt en veel en lang vergaderen. Natuurlijk worden er ieder jaar op het allerlaatste moment nog 'leuke' klusjes bedacht die ook nog 'even snel' afgemaakt/geregeld moeten worden voor de zomervakantie. Niets nieuws onder de horizon dus :)

Voor mij is het einde van dit schooljaar echter jaar niet alleen het begin van 7 weken genieten van ML, de streken van Jongste Zoon en alle nieuwe 'kunstjes' van Jongste Zoon. Nee, dit jaar is het ook het begin van heel veel nieuwe dingen. Ik heb namelijk de stoute schoenen aangetrokken en heb mijn baan opgezegd. Dag vaste contract, dag zekerheid, dag collega's waarmee ik al 6 jaar samenwerk. Maar ook dag zorgen en dag onzekerheid over mijn eigen capaciteiten. En hallo nieuwe uitdagingen!

De afgelopen weken heb ik mij bezig gehouden met een opleiding tot docent Shantala Babymassage. Dit waren enkele zeer leuke, gezellige, maar vooral ook leerzame dagen en ik ga vol goede moed en goede zin aan de slag met het opzetten van mijn eigen cursussen.

Van woensdag 13 t/m vrijdag 15 juli zal ik enkele dagen in Bonn te vinden zijn voor de opleiding tot draag(doek)consulent. In augustus volg ik de opleiding zwangerschapsmassage en hopelijk kan ik de zwangerschapsmassages dit jaar ook nog uitbreiden met de module 'Rebozo (zwangerschaps)massage'.

Maar de grootste stap die ik ga maken is toch wel dat ik in september ga beginnen met de opleiding verloskunde. Een droom die eindelijk werkelijkheid gaat worden!

De laatste weken ben ik dus lekker druk bezig met het regelen van allerlei zaken m.b.t. mijn nieuwe studie, het opzetten van mijn eigen bedrijfje voor de baby- en zwangerschapsmassages en de draagconsulten. Tel daarbij mijn werk en een aantal bestellingen voor ItsieBitsie op en tsja, dan heb je best een vol programma he :)

Gelukkig heb ik af en toe wel te maken met een deadline, waardoor de stapel werk die mij vanaf mijn tafel aan ligt te kijken nu toch eindelijk langzaamaan begint te slinken tot een stapeltje dat iets beter behapbaar is. Ook de gele post-its in mijn agenda beginnen langzaam ruimte te maken voor de normale agenda-pagina's die hieronder verborgen blijken te zijn. Voor degenen die mij niet persoonlijk kennen of mijn agenda nog nooit hebben gezien; ik ben nogal een post-it-klever. Een plekje in mijn agenda zonder post-it is niet te vinden. De post-it's zijn meestal ook tot op de laatste milimeter beschreven met mijn to-do-lijstjes. Zonder post-its zou ik geen leven hebben, zou ik nog veel chaotischer zijn dan ik nu al ben.(ja, dat kan dus echt, nog chaotischer)

Een van de deadlines die ik afgelopen week had, was een Mei Tai voor een vriendinnetje van mij. Zij koos een fris stofje met appeltjes en dit werd door mij gecombineerd met chocoladebruine banden en dito slaapkapje. De Mei Tai werd na het overhandigen direct uitgeprobeerd en goedgekeurd door zowel de baby als de peuter van mijn vriendin. Op de foto zie je de Mei Tai incl. peuter :) En zeg nou zelf; is het geen plaatje? Die prachtige oogjes die boven de rand van de Mei Tai uitpiepen zijn toch om in te verdrinken?Inmiddels liggen er weer een aantal meters geknipt canvas en katoen klaar voor nieuwe Mei Tai's, dus binnenkort volgen er weer nieuwe Mei Tai's op mijn blog.

Maar eerst nog even verder met die berg werk die mij ligt aan te staren :)

2 opmerkingen:

  1. hoera met de grote stap. Ik heb hem zelf ook net gezet. Vorige week mijn ontslag brief ingedient en gisteren al mijn laatste dag, haha (nog 2 maanden vakantie uren op maken nu). Succes met je nieuw ingeslagen pad. Klinkt goed.

    Verloskunde lijkt mij ook erg leuk. maar gezien mijn continue vermoeidheid lijkt mij dat geen goed idee. Helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jumare, jij ook gefeliciteerd met de grote stap die je hebt genomen! Ik hoop dat deze stap je heel veel mooie dingen gaat brengen!

    BeantwoordenVerwijderen