24 juli 2011

Ring Sling

Zoals jullie weten was ik kort geleden in Duitsland voor de Grundkurs van de opleiding tot draag(doek)consulent. We hebben daar veel verschillende draag- en knooptechnieken geleerd, waaronder hoe te dragen met een Ring Sling. En potverdrie zeg, wat is dat eigenlijk makkelijk!

Ideaal dus voor kleine stukjes zoals even in de supermarkt voor een snelle boodschap, of gewoon om bij je te hebben wanneer je aan het wandelen bent en je peuter af en toe een stukje gedragen wil worden.Je zet je kind dan, hupsakee, in de Ring Sling en loopt gewoon weer verder.

Maar ja, ik had dus nog geen Ring Sling he?! En als kersvers draagconsulent dien ik toch tenminste 1 Ring Sling in mijn kast te hebben liggen ;-) Dus ging ik op zoek naar slingringen en een geschikte doek om te verslingen. Al maanden had ik een prachtige doek op het oog, de Girasol Amitola Azarfan, maar deze hadden ze steeds niet in de juiste maat voor mij.  Er was echter nog wel een korte versie van de doek verkrijgbaar en na enig twijfelen besloot ik deze te bestellen. Van het grootste deel zou ik dan een Ring Sling maken en van het overgebleven stuk doek zou ik een lijfje voor een ItsieBitsie Mei Tai kunnen maken en eventueel nog wat zakken voor een draagtas o.i.d.


Zo gezegd, zo gedaan. Maar toen de doek eenmaal binnen was kreeg ik de kriebels. Durfde ik het wel aan om de schaar te zetten in zo'n mooie doek? Wat nou als ik het totaal zou verknallen? Uiteindelijk heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en heb ik het juiste stuk doek voor de Ring Sling afgeknipt. Beide losse uiteinden heb ik hierna met een zigzagsteek gestikt tegen het rafelen.Toen begon het echte werk. Ik tekende aan de zojuist afgeknipte zijde van de doek op 20cm en op 30cm een lijn die evenredig met de geknipte zijde liep. Vervolgens deelde ik de breedte van de doek in 6 gelijke stukken op. Hierbij rekende ik de omgezoomde doekkanten niet mee in de totale breedte. Van deze 6 banen maakte ik platte plooien, die elk ongeveer 0,5cm voor de volgende plooi eindigen. Ik speldde de 6 plooien vast en vervolgens naaide ik ze vast met een simpele rechte steek, op de 2 lijnen die ik eerder op de doek had getekend. Hierna haalde ik de plooien door de ringen en legde ik het gezigzagde doekeinde tegen de lijn die ik op 20cm had getekend. Daar zette ik de beide lagen door middel van een zigzagsteek aan elkaar. Vervolgens naaide ik aan beide kanten van deze zigzag nog een naad met een rechte steek, waardoor de verbinding er aan de voorkant van de doek zo | > | uit kwam te zien. Tot slot herschikte ik de plooien nog even, zodat deze mooi plat op de schouder zouden komen liggen. Et voila, mijn Ring Sling was klaar!


Ik heb de Ring Sling al even geprobeerd en hij draagt heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten