18 augustus 2011

Sleutelhangers

We kennen het moment allemaal wel. Je staat op het punt van vertrek naar die belangrijke afspraak, bent eigenlijk al aan de late kant en dan...kun je je sleutels niet vinden. Met klotsende oksels doorzoek je je tas. En nog eens....en nog eens.....maar je kunt ze niet vinden. Toch moeten ze echt in je tas zitten. Je weet het zeker! Dus kiep je je tas ondersteboven, opent alle ritsen en knoopjes nog een keer, om vervolgens tot de conclusie te komen dat je sleutels verstopt zaten in dat ene uithoekje van je tas. Onder een heleboel andere zooi, die nu dus over je tafel (of bank, of vloer etc.) verspreid ligt. In alle haast kwak je je al je spullen weer in dezelfde tas, om vervolgens eindelijk de deur achter je dicht te kunnen trekken.

Dit gebeurt mij vaak. Veel te vaak. Heel eerlijk?! Ik ben bijna elke dag wel op zoek naar mijn sleutels. Toegegeven, mijn tas is niet de meest opgeruimde die er bestaat (alhoewel dat al een stuk is verbeterd sinds ik een tasorganizer heb gemaakt), maar een bos sleutels zou er toch nog wel in te vinden moeten zijn.

Gelukkig had ik een tijdje geleden wat spullen besteld om zelf sleutelhangers te maken. Ik maakte eerst een proefmodelletje va een restje appeltjes-stof.
Hierna ging ik op zoek naar een mooi lapje stof, waarbij mijn oog viel op mijn stuk Girasol Amitola, dat was overgebleven van de doek die ik heb vermaakt tot Ringsling. Ik knipte een reepje stof af en maakte daar maar liefst 3 (!) sleutelhangers van. 2 eenvoudige, enkele sleutelhangers en 1 sleutelhanger met een soort lus die groot genoeg is om de sleutelbos aan je pols te hangen wanneer je je handen vol hebt en niet nog eens in je tas wil zoeken wanneer je eindelijk je sleutelbos hebt gevonden.Tot slot maakte ik, onder luide aanmoediging van Oudste Zoon ook nog een sleutelhanger voor Manlief. In de kleuren van zijn favoriete voetbalclub.


En sinds we de sleutelhangers in gebruik hebben, houden we veel meer tijd over voor leuke dingen ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten