1 maart 2012

Vrolijk lentetaartje

1 maart is het meteorologische begin van de lente, die tot en met 31 mei duurt. De lente staat voor mij symbool voor positieve dingen; het weer verbetert (ok, nu nog niet zo helaas), bloemen en planten gaan bloeien, lammetjes worden geboren... Kortom, de wereld gaat er weer wat zonniger uitzien!

Wat mij betreft mag het begin van de lente dus gevierd worden. En bij een feestje hoort natuurlijk..........TAART!

Dus ging ik op pad voor verse marsepein (wat een schrik toen bleek dat mijn favoriete biologische marsepein nergens meer verkrijgbaar is...) en alle andere ingrediƫnten die nodig waren voor een vrolijk lentetaartje. Ondanks dat ik eigenlijk helemaal niet van het gebruik van kant-en klare bakmixen houd (zelf gemaakt beslag is echt veel lekkerder) besloot ik toch, voor een keer te proberen of de biscuitmix van Jamin (die in de aanbieding was, vandaar) een lekkere basis zou vormen.


Voor de vulling gebruikte ik 1 laag winterpudding van de AH (aardbeienpudding met chocoladestukjes, mjammjam) en 1 dun laagje aardbeienjam. Om de marsepein aan te brengen, gebruikte ik zelfgemaakte 1:2 botercreme.


 Een paar uurtjes later was dit het resultaat:Mierzoet en heel slecht voor de lijn....maar oh zo lekker! En ach, als ik dan zondig, dan doe ik het ook wel gewoon goed ;-)

1 opmerking: